Приказната за Whisbear

Јулија Сиеличка и Зузија Сиеличка се сестри и мајки (со шест деца меѓу нив!) а приказната за Whisbear е напишана од животот.

Нивните деца имаа навистина тешко време да заспијат и се покажа дека бучавата од фен е најефикасниот смирувачки метод. Сепак, им требаше нешто полесно за користење и сонуваа да го споделат нашето решение со другите родители.

Јулија Сиеличка и Зузија Сиеличка се сестри и мајки (со шест деца меѓу нив!) а приказната за Whisbear е напишана од животот.

Тие сакаа да им понудат помош на родителите штотуку го започнаа своето родителско патување. Тие, исто така, сакаа нашата Humming Bear да биде единствена не само во однос на квалитетот, туку и во поглед на дизајнот. Затоа куќиштето на нашиот уред кој произведува шум го дизајнираше сопругот на Јула – Едвин, а мултифункционалната играчка ја дизајнираше Марија Чапска, студентка на Академијата за уметности во Варшава.

TИзгледот на мечката е инспириран од првите детски цртежи: глава што никнува нозе, па „глави!“ Нашите играчки не се типични мечиња за гушкање, нивната единствена форма го поддржува развојот на сетилата на бебето.

about whisbear manderina
arushi peshperites sensorik

Во 2014 година беше продаден првиот, полски, Whisbear the Humming Bear. Две години подоцна тие продадоа илјадници мечки кои проиведуваат шум во Полска и ширум светот и добија десетина меѓународни награди. Сепак, тие не запреа! Тие одлучија дека на ненаспаните, изгубени, исцрпени родители им е потребна уште поголема поддршка.,

Почнавме да работиме на E-zzy the Sloth со придружна апликација. Започна со неколку скици на екранот на апликацијата (Јула) и играчката (Марија Чапска) и милион скици на куќиштето на уредот (Михал Корсун). На крајот, во 2018 година E-zzy ги освои и технолошките изложби и собите на вашите бебиња!

Почнавме да работиме на E-zzy the Sloth со придружна апликација. Започна со неколку скици на екранот на апликацијата (Јула) и играчката (Марија Чапска) и милион скици на куќиштето на уредот (Михал Корсун). На крајот, во 2018 година E-zzy ги освои и технолошките изложби и собите на вашите бебиња!

Сепак, набрзо се покажа дека на нашите големи клиенти, иако заљубени и во Whisbear и во E-zzy, им треба уште попаметно решение за проиведување шум, нешто корисно за време на прошетки или при патување. Така, во 2019 година ги претставивме Humming Fox и Humming Bunny, дизајнирани од Jula, совршените мобилни решенија, кои можат да се закачат во вашите колички!

Забавен факт: првите скици на Фокс беа направени за време на лет, на марамче дадено од стјуардесите.

Конечно, нашите убавици: зајачицата со долги уши Humming и Humming Bear со качулка. Тие се резултат на напорната и интензивна сеопфатна работа на нашиот меѓународен тим Whisbear. Играчки за гушкање за деца кои остануваат со нив со години. Препорачано од Институтот за мајка и дете. Совршен подарок за новороденче. Најубавиот!

Но, чекајте… имаме милион нови идеи кои треба да не држат зафатени во следните пет години! И иако понекогаш работите се тешки и размислуваме да се откажеме и да избегаме во колиба во планините (Јула) или во Малдиви (Зузија), има нешто што постојано не мотивира и не одржува… Вие! Нашите најљубезни, најдобри фанови на светот на Whisbear! Ви благодариме за вашата континуирана поддршка и присуство! Благодарение на вас, продолжуваме и ја гледаме целта на нашата работа. Затоа што работиме да ви помогнеме и поддржуваме вас – драги наши родители!

Julia Sielicka и Zuzia Sielicka, основачи и сопственици на Whisbear®

si funksionojne lodrat e gjumit per bebe (1)

Кој е дистрибутер на Whisbear!

Manderina Promotions, маркетинг компанија регистрирана со NUIS L41810019J, со канцеларија во Тирана е ексклузивен дистрибутер на Whisbear во Албанија, Косово и Северна Македонија.

Можевме да избереме меѓу илјадниците проекти за трговија, но како родители самите, со задоволство го нудиме Whisbear на нашиот регион. Тоа е затоа што тоа е многу пријателски производ за бебињата и младите родители и поздрава алтернатива од мобилните телефони и видео игрите, кои за жал на децата им се нудат опширно од повеќето родители за да им помогнат да се хранат за спиење или да ги замолчат со цел да создадат време за себе.

Manderina Promotions е албанска компанија составена од професионалци со високо образование и со долгогодишно искуство во маркетинг и е-трговија. Нашата компанија им помогна на многу бизниси да ги подигнат нивните онлајн слики, преку оптимизирање на сите продажни канали и нудење успешно онлајн присуство. За повеќе информации, посетете ја:  www.manderina.com 

Navigation
Close

My Cart

Close

Wishlist

Recently Viewed

Close

Close

Categories